Tidsbokning: Boka online»  | 0340 – 139 16 |  info@mintandlakare.se

SureSmile

 

Tandställning

Tänk om man kunde flytta tänder utan att det syns? Nu finns SureSmile som är en ny nästan helt osynlig tandställning. Här flyttar man tänder med hjälp av en genomskinlig plastskena. Skenan är mönsterpassad efter dina tänder med hjälp av den senaste digitala tekniken. Skenan är avtagbar så det är lätt att hålla rent tänderna.

 

Hur lång tid tar en behandling?

Tiden det tar för behandlingen får du reda på innan behandlingen sätts igång. Vanlig tandställning, ”räls” brukar ta ca 1 år. SureSmile behandling brukar gå fortare, 2-18 månader beroende på vad som skall korrigeras och hur tänderna står placerad från början. Vanligaste tiden är mellan 3-6 månader.

Hur fungerar skenan?

Varje behandling är unik och specialanpassade skenor används. Varje skena flyttar tänderna litet åt gången tills tänderna står placerade i den önskade positionen. Skenorna byts med 1-2 veckors mellanrum.

För att uppnå bästa önskvärda resultat måste skenorna användas under hela dygnet, rekommendation är 22h/dygn. Skenorna tas av när du äter eller borstar tänderna.

 

Hur sätter vi igång behandlingen?

Vi bokar först in dig för en undersökning för att kunna bedöma om SureSmile är rätt behandling för dig. En behandlingsplan skapas sedan för dig med hjälp av foton och ett digitalt planeringsverktyg. En film kommer att spelas upp för dig där du ser vad som kommer att ske med dina tänder. Du godkänner det ”förväntade” resultatet innan behandlingen påbörjas.

Fortfarande intresserad? Boka ett möte.

Kontakta oss för att boka in en första konsultation.

Telefon 0340-13916.

info@mintandlakare.se