Tidsbokning: Boka online»  | 0340 – 139 16 |  info@mintandlakare.se

Nya tänder – implantat

Med hjälp av tandimplantat får du tillbaka tanden som du saknar. Implantat är en titanskruv, som i munnen ser ut som en tand.

Om tandimplantat
Ett tandimplantat är en restaurering som ger dig en permanent ersättningsrot för en förlorad tand. Implantatet är vanligtvis tillverkat av titan och placeras kirurgiskt i käkbenet. Eftersom det blir en del av käken kan du använda implantatet som en riktig tand. Detta gör det enkelt att njuta av ett fungerande bett. Våra experter på Min Tandläkare kan senare använda implantatet för att stödja nya protetiska konstruktioner, inklusive kronor, broar eller proteser.

Behandlingsprocessen kan delas in i tre steg.

  1. Under diagnossteget kommer våra experter på Min Tandläkare att skapa undersökningsmaterial som gör det möjligt för oss att noggrant återställa din tand. Tandröntgen, 3D CT-skanning, tandavtryck och fotografier kan komma att användas när vi skapar din behandlingsplan. Under det här skedet utforskar vi era alternativ, förklarar alternativen och hjälper dig att fatta välgrundade val angående ditt nya leende.
  2. Det andra steget är operations stadiet. Implantatet kan i vissa fall placeras omedelbart efter en tand extraktion, eller så kan det placeras en tid efter att tanden har extraherats eller förlorats och det drabbade området har läkt. Implantatet kan placeras i ett polikliniskt förfarande, varefter såret får läka. Det kan ta tre till fyra månader innan käkbenet läker runt implantatet i en process som kallas osseointegration.
  3. Det sista skedet av behandlingen är restaureringsstadiet. Våra tandläkare på Min Tandläkare kommer att skapa en restaurering som matchar dina egna naturliga tänder i storlek, form och färg för ett smickrande, naturligt leende. Kirurgisk vana hos våra behandlare skapar rätt rot och kan då som slutprodukt skapa en fulländad protetisk ersättning.

Implantatvård är kirurgi och vi kan kirurgi.
Implantat erbjuder många fördelar för patienten som saknar tänder. Implantat ser ut, känns och fungerar precis som riktiga tänder. De kan säkra broar eller proteser utan att glappa eller glida. De är lätta att underhålla och behöver bara regelbunden borstning och tandtråd precis som dina egna tänder. Regelbundna tandläkarundersökningar kan ge dig mer sinnesro om att din tandvård är på rätt spår. Titan implantat kan hålla käkbenet starkt och friskt och kan vara livslångt. Kontakta våra experter på titanimplantat på Min Tandläkare i Varberg idag för att få reda på mer eller planera er konsultation.

Se vidare www.implantatforlivet.se